header banner
Default

Hoeveel Shiba Inus heeft Elon Musk eigenlijk?


Het is algemeen bekend dat de vermaarde ondernemer Elon Musk gefascineerd is door Dogecoin (DOGE). Hij tweet regelmatig over deze memecoin, wat bijna altijd resulteert in een aanzienlijke koersstijging. Eén van zijn acties omvatte het tijdelijk veranderen van het logo van X (voorheen Twitter) in een Shiba Inu, dat ook het gezicht is van het Dogecoin-logo.

Gezien Musk’s interesse in memecoins, vroegen crypto-investeerders zich af hoe de Zuid-Afrikaanse ondernemer staat tegenover de geduchte concurrent van DOGE, Shiba Inu (SHIB).

Hoeveel SHIB heeft Musk?

Twee jaar terug, toen SHIB een explosieve stijging zag, tweette de ondernemer dat hij een Shiba Inu zou gaan halen. Onder de crypto gemeenschap was er wat verwarring. Ging dit bericht over het Shiba Inu netwerk? Doelde hij op dezelfde Shiba Inu mascotte van Dogecoin? Of bedoelde hij het bericht letterlijk en dat hij een nieuw huisdier ging nemen?

Enkele maanden later gaf Musk aan geen SHIB-tokens te bezitten. Sterker nog, hij gaf aan alleen Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en DOGE in zijn bezit te hebben.

Vanwege de significante invloed die Elon Musk uitoefent op Dogecoin, zijn veel crypto-investeerders hem op de voet volgen. Onlangs kwam Musk onder de aandacht van de XRP-gemeenschap op het platform X. Dit was naar aanleiding van een bericht dat hij deelde over een recent gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Voorstanders van XRP zagen hierin een gelegenheid om de aandacht te vestigen op het aanhoudende juridische geschil tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Dit past in een bredere context van interesse en speculatie rondom Musk’s activiteiten in de cryptowereld. Hoewel hij eerder plannen heeft onthuld om Dogecoin te integreren in de ‘everything app’ X, zijn deze ambities tot op heden nog niet gerealiseerd. Er circuleren geruchten over de ontwikkeling van een eigen cryptomunt voor het X-platform, maar Musk heeft deze speculaties nog niet bevestigd of ontkracht. Deze onzekerheid en de betrokkenheid van een invloedrijke figuur als Musk blijven de aandacht van diverse crypto-gemeenschappen trekken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Christine Heath

Last Updated: 1699899482

Views: 1168

Rating: 4.9 / 5 (110 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christine Heath

Birthday: 2009-10-25

Address: 8972 Flores Mountains Apt. 222, East Annette, CA 71052

Phone: +3948078663291538

Job: Flight Attendant

Hobby: Hiking, Archery, Geocaching, Photography, Camping, Knitting, Meditation

Introduction: My name is Christine Heath, I am a Determined, variegated, audacious, dedicated, vibrant, expert, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.