header banner
Default

Ünlü analist, Bitcoin halving fiyatını tahmin etti!


Deneyimli analist Filbfilb, Bitcoin'in (BTC) 2023'ü yılını 35.000 dolar seviyelerinde kapatma şansı olduğunu düşünüyor. Ancak bu süreçte BTC daha fazla değer kaybına uğrayabilir.

DecenTrader'ın kurucu ortağı, Cointelegraph ile röportaj gerçekleştirdi. Filbfilb, uzun vadede yankı uyandırması beklenen bazı BTC fiyat hedeflerini açıkladı.

Bilindiği üzere Bitcoin, mevcut yükseliş trendinin önünde pek çok engelle karşı karşıya. Ayrıca BTC'nin mevcut döngüsünün çeşitli temel farklılıklar sunduğu belirtildi. Bilindiği üzere Bitcoin, mevcut yükseliş trendinin önünde pek çok engelle karşı karşıya. Ayrıca BTC'nin mevcut döngüsünün çeşitli temel farklılıklar sunduğu belirtildi. Ayrıca Bitcoin'de meydana gelen çöküşler yalnızca kripto para piyasasının kendi iç dinamiklerinden kaynaklanmadığı, aynı zamanda makroekonomik ortamın da BTC'ye etki ettiği belirtildi.

Filbfilb, Bitcoin'de 2024 yılında gerçekleştirilmesi beklenen halving'in, parite üzerindeki fiyat performansı üzerinde kritik etkileri olacağına ilişkin öngörlerini paylaştı. Hatta BTC fiyatının o zamana kadar 46.000 dolara kadar yükselebileceği, ancak bu seviyelerden sonra da kayıpların kademeli olarak gelmeye başlayacağı bildirildi.

"BTC fiyatının 20.000 doların altına düşmesi muhtemel"

VIDEO: Bitcoin Halving Explained ✅ Next Halving Happens May 2024 💥👀 (Bullish for Price! 🔥) #bitcoin
Crypto Casey

Filbfilb, Cointelegraph ile soru-cevap şeklinde gerçekleştirdiği röportajda şu soulara yanıt verdi:

Cointelegraph (CT): Kısa süre önce kalan umutları yok ederek başka bir BTC fiyat düşüşü öngördünüz. Uzun vadeli tabanı nerede görüyorsunuz?

Filbfilb (FF): Koşullara bağlı. Mart 2020'deki COVID-19 krizi sırasında gördüğümüz gibi, taban 3.000 doların biraz kuzeyindeydi, bu nedenle FTX krizinin ardından görülen 16.000 dolar civarındaki seviyelerin korunmasını beklerdim. 

CT: Madenciler ve akıllı para halving söylentisini "satın aldıkça" 4. çeyrekte fiyat davranışında hala bir tersine dönüş bekliyor musunuz?

FF: Önceki döngülere dayanarak, halving öncesinde piyasaya sürülen yeni arzda bir daralma gördük. Artan spekülatif taleple birlikte bu dinamiğin tekrarlanacağını düşünüyorum.

CT: Madencilerden bahsetmişken, madencilerin yeni zirveler görmeye devam ettiğini göz önünde bulundurarak fiyat ve hash oranı konusundaki görüşünüz nedir?

FF: Hash oranı ile fiyat arasında doğru orantılı bir korelasyon kuramıyorum.

CT: Diğer halving öncesi yıllara kıyasla, bu yıl BTC fiyat hareketleri hakkında sizi şaşırtan ne oldu?

FF: Şimdiye kadar 100 haftalık hareketli ortalamanın kırılamaması dikkate değer bir fark. Geçmişte bu durum boğa piyasasını belirli bir ölçüde teyit etmişti. Zamanlama açısından, 2022'nin en düşük seviyelerinden gelen yükseliş daha önce gördüklerimizle uyumlu.

CT: Geçen hafta Grayscale ile SEC arasındaki davanın sonucu hakkında çok şey söylendi. Sizce bu haber gerçekten ne kadar önemli? Ufukta bir ABD Bitcoin spot ETF onayı görüyor musunuz?

FF: Görünüşe göre SEC'in "ne pahasına olursa olsun geciktirme" politikası var ve bu politika artık mantık dışı bir reddetmeyi de içeriyor. Düzenleyici kurumun nasıl davrandığına bakarsanız, yani BlackRock ve diğerleri ETF'ler için bir dizi başvuruda bulunurken, en büyük kurumsal varlık yöneticilerinin çok az durum tespiti yapmış olması ve başarısızlığı öngörmesi pek olası görünmüyor. Benim naçizane görüşüme göre, bu "eğer "den ziyade "ne zaman" onaylanacağı meselesidir.

CT: ABD enflasyonunu bu döngüde büyük bir problem olarak adlandırdınız. Bu durum önümüzdeki yıl Bitcoin'i nasıl etkileyebilir?

FF: Enflasyon ve faizler ne kadar uzun süre yüksek kalırsa, bireysel yatırımcıların, yatırım yapmak için o kadar az harcanabilir geliri olur. Buna ek olarak, risksiz getiri oranının daha yüksek olması nedeniyle sermaye maliyeti genel olarak artış gösterdi. Bu da daha riskli varlıklara yönelik varlık tahsisinin daha az cazip hale geldiği anlamına geliyor. Bu durum ne kadar uzun süre devam ederse, sermaye de Bitcoin gibi yatırımlara o kadar az yönelecektir.

CT: BTC'nin fiyatını takip etmek için tercih ettiğiniz ölçütler nelerdir?

FF: Yüksek seviyede, yönsel fiyat momentumu, piyasa pozisyonu (long/short oranları, fonlama oranları ve açık faiz gibi) ile birleştiğinde, daha kısa vadeli hareketleri belirlerken piyasada genel olarak neye baktığımın temelini oluşturuyor.

CT: Yıl sonu ve 2024 halving için BTC fiyat hedefiniz nedir?

FF: Herhangi bir siyah kuğu olayı olmadığı varsayılırsa, yıl sonuna kadar yaklaşık 35.000 dolar ve muhtemelen 2024'ün 1. çeyreğinde halving öncesi bir zamanda 46.000 dolara kadar yükselebilir.

DOGE ve XRP, altcoinler arasında öne çıkan isimler

VIDEO: 2024 Bitcoin Halving Event - What to Know!
Bryan Ross Crypto

CT: Bitcoin'in yanı sıra, NFT piyasasındaki çöküş sizi şaşırttı mı? Bir geleceği var mı?

FF: NFT'nin çöküşüne şaşırmadım. Bilet ve müzik uygulamaları gibi bazı NFT formlarında bazı faydalar olduğunu düşünüyorum. Ancak, aşırı pahalı sanat eserleri hiçbir zaman anlayabildiğim bir şey olmadı.

İlginizi çekebilir: ÖZEL HABER: Olası ETF onayları, SEC ve kripto üçgeninde son durum ne?

CT: Yeni döngüde özellikle sert bir şekilde yükselebileceğini düşündüğünüz altcoin'ler var mı?

FF: Şu anda çoğunlukla Bitcoin'e odaklanmış durumdayım. Altcoin'ler halving'den sonra hamle yapma eğiliminde. Bununla birlikte, XRP'nin (XRP) SEC ile olan yasal davası ve pazar payında etkili bir şekilde yakalamaya çalışması nedeniyle önümüzdeki döngüde oldukça iyi performans göstermesini bekliyorum. Dogecoin'in (DOGE) de özellikle Elon Musk kriptoyu X'e entegre ederse, bir kez daha iyi performans göstereceğini göz ardı etmem.

Bu haber yatırım tavsiyesi ya da önerisi içermez. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sources


Article information

Author: Jason Griffin

Last Updated: 1698254762

Views: 1016

Rating: 3.7 / 5 (120 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jason Griffin

Birthday: 2013-01-23

Address: 370 Caitlin Loop, East Adam, KY 83327

Phone: +4804782586054284

Job: Article Writer

Hobby: Fishing, Surfing, Rock Climbing, Skydiving, DIY Electronics, Metalworking, Puzzle Solving

Introduction: My name is Jason Griffin, I am a lively, bold, dear, unguarded, vivid, Colorful, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.